Magyar

2012. január 15., vasárnap

LAJCSI SZELET

LAJCSI SZELET MINDENKINEK!



Lajcsi szeletp2180070.jpg




Hozzávalók:
5 dkg vaj,2 evőkaál méz,20 dkg porcukor, 2 egész tojás, 2 kanál kakaó,kis kanál szódabikarbóna,40 dkg liszt.
krém: 1 puncs (vagy eper), l vaníliás (vagy banán) ízű pudingpor, 3-3 dl tej, 20 dkg margarin,20 dkg
porcukor, 1 vaníliás cukor.
tetejére: l tábla tortabevonó.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit (a szódabikarbóna és liszt kivételével) gőz fölött összekavarjuk.
Majd ezután adjuk hozzá a sz.bikarbónát és a lisztet.
Háromfelé vesszük a tésztát, majd sütőpapíron elnyújtjuk, és kisütjük a 3 lapot. Kemény lesz a tészta,nehéz nyújtani!
Rövid ideig kell sütni! Közben a krémeket elkészítjük: a puncs- és vaníliás pudingport egyenként 3-3 dl tejben sűrűre főzzük,kihűlésig kavarjuk,hogy ne legyen darabos.
A 20 dkg porcukrot a 20 dkg margarinnal és a van.cukorral kikavarjuk,kétfelé vesszük,majd külön-külön a pudingokhoz kavarjuk,csomómentesre.
A lapokat megtöltjük a kétféle pudingos krémmel,majd tetejét tortabevonóval bevonjuk.

Tanácsok:
Nem lehet azonnal fogyasztani,mivel a méztől kemény a tészta. Hűtőbe téve néhány óra alatt megpuhul a krémtől. Megéri a pepecselést,mert finom.Családom egyik kedvence.

Elkészítési idő: 80 perc
Jó étvágyat!
KÖSZÖNÖM  EZT A FINOM SÜTI RECEPTET!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése